به گزارش خبرنگار مهر، در این هفته نمایشگاه آثار موزه لوور در موزه ملی ایران با نمایش ۵۶ اثر از آثار موزه لوور برپا شد. در این نمایشگاه آثار شاخصی از جمله یکی از مجسمه های ابوالهل، دو اثر ایرانی کشف شده از چغازنبیل و لرستان به همراه آثار دیگر تا ۱۸ خرداد ماه در محل موزه ملی ایران برپاست.
مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با حضور جمع زیادی از کارشناسان میراث فرهنگی و موزه داری و وزیر امور خارجه و اروپای فرانسه برگزار شد. حجم زیادی از شرکت کنندگان در این مراسم باعث مشکلاتی در حواشی برنامه شد از جمله درگیری عکاسان با تیم حفاظت و تشریفات سازمان میراث فرهنگی. در این راستا سازمان میراث فرهنگی برای دلجویی از عکاس بیانیه ای صادر کرد. حدود ۲۲۰ عکاس و خبرنگار از رسانه های داخلی و خارجی به این مراسم دعوت شده بودند، در کنار آن تعداد زیادی از کارشناسان میراث فرهنگی، موزه داران، باستان شناسان و کارکنان میراث فرهنگی و علاقه مندان به هنر فرانسه حضور داشتند. همین تعداد زیاد باعث ایجاد فضای نامطلوبی در سالن اجتماعات موزه ملی ایران شده بود. از سوی دیگر مردم عادی نیز می توانستند به راحتی در این مراسم حضور پیدا کنند. در کنار این نمایشگاه تعدادی از تابلوهای عکاسی عباس کیارستمی از موزه لوور پاریس به نمایش درآمده است.
در این هفته همچنین مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس از برچیده شدن تیرهای برق عرصه پاسارگاد خبر داد و گفت: با ارائه طرح برق رسانی زمینی از سوی اداره برق در هفته جاری و کمک سازمان برنامه و بودجه در تامین اعتبار اجرای این خط برچیده می شود.
مصیب امیری گفت: به رغم مخالفت های پایگاه میراث جهانی و این اداره کل، اداره برق شهرستان پاسارگاد نسبت به نصب تیرهای برق طی هفته گذشته اقدام کرده بود که در این راستا شکایتی نیز تسلیم مراجع قضایی شده است.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی ابیانه هم از حکم تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در باغ های روستای گردشگری ابیانه خبر داد.
این اولین باری نیست که حکم تخریب خانه های غیرمجاز ابیانه صادر می شود هراز چند گاهی برخی مالکان اقدام به ساخت و ساز این گونه ساختمان ها می کنند به همین دلیل است که بافت تاریخی ابیانه در حال تغییر شکل است.
این هفته همچنین روزنامه گاردین در مقاله ای پیشنهاد کرد خانه آقازاده و بافت تاریخی ابرکوه توسط گردشگران خارجی بازدید شود، در این گزارش به بیان زیبایی های بافت تاریخی ابرکوه و اهمیت این خانه در بافت تاریخی پرداخته شده است.
در این هفته و در ادامه انتصابات ریاست سازمان میراث فرهنگی دلاور بزرگ نیا به عنوان مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران معرفی شد. پیش از این مجید مهدوی این سمت را بر عهده داشت اما فقط فعالیت های او چند روز طول کشید. پیش از مهدوی نیز رجبعلی خسروآبادی مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران بود.
دلاور بزرگ نیا پیش از آمدن به تهران، مدیرکل میراث فرهنگی استان مازندران بود. وی طراحی و اجرای بخش گردشگری گل در یازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران را بر عهده داشت. اما با نارضایتی رئیس سازمان میراث فرهنگی مواجه شده بود چرا که علی اصغر مونسان به وی گفته بود انتظارش از برپایی سالن گردشگری گل با آن چیزی که اجرا شده کاملا متفاوت بوده است.
این هفته باز هم هگمتانه در همدان سر تیتر اخبار قرار گرفته بود و مسئولان میراث فرهنگی اعلام کردند مداخله اخیر در هگمتانه غیر اصولی و غیرقانونی است.
آنطور که فعالان میراث فرهنگی در همدان اعلام کرده اند دخل و تصرف هایی در عرصه هگمتانه انجام شده است.
نظر شما